onsdag 12 februari 2014

Från Kambodja till Phu Quoc Vietnam och några stilla dagars ö-liv.

Lördagen den 8 februari 2014     Bussresan mellan Phnom Penh och Ho Chi Ming City gick fint, vägen var mycket bättre än väntat (byggt på vår tidigare erfarenhet). Gränsövergången Kambodja till Vietnam gick också väldigt geswingt. Jag hade läst en blogg innan som i detalj förklarade de olika stationerna under VISA/tull-proceduren och exakt så fungerade det, Vi blev avsläppta på vägen närmast flygplatsen i utkanten av Ho Chi Ming City och fick en taxi där föraren verkligen inte kunde ett ord engelska - han kunde inte ens ordet för flygplats. Jag fick visa honom flygbiljetten från Vietnam air - det hotellet visste han inte var det låg ! Vi pekade och gjorde flygplan med händerna och tillslut fattade han - sen skulle vi då få honom att fatta att vi skulle till Domestic-avgångshallen....jodå det gick tillslut det också - sen skulle vi då betala i Dong tyckte han men vi hade bara dollar (som oftast går lika bra) .....det klarade han inte ut så vi gav honom vad vi tyckte var rimligt och han nöjde sig med det. Planet till Phu Quoc tog mindre än en timme så det gick fort och bra. Vi bor på Mai Spa & Resort - byggt i Japansk stil (tror/tycker jag), alldeles nere vid stranden.
utsikt från vårt hus ner till stranden


vår terrass

vår trädgård

vårt hus































På morgonen sitter vi och äter frukost med de bara fötterna i nedstuckna i sanden. Fin lummig trädgård har vi så det kunde inte bli bättre, tyst och stilla.
:-)

Sammanfattning av dagarna här på ön: Ätit gott som vanligt, solat, badat, vandrat till nattmarknad på kvällarna, druckit det goda vietnamesiska kaffet, varit ute med båt och snorklat och fiskat - jag fick två fiskar. På båten åt vi faktiskt tillagade sjöborrar (!!). När vi körde ut stannade båten vid en annan båt och fick en korg full med sjöborrar, sedan klipptes taggarna av och så delades de till två halvor och så lagades de till på något vis, lite sås i så skrapade man insidan och åt - det var inte gott men inte äckligt heller - det såg däremot väldigt äckligt ut, en härlig dag på havet. Vägen ner till södra delen av ön var en hålig grusväg men de håller på att bygga en ny. 
Igår hittade vi en lokal marknad som låg väldigt off och där var icke en turist där. Där köpte jag nyskördad svartpeppar som odlas här på ön. Man kan ju, utan att faktiskt veta det, tala om att det finns ingen hälsovårdsmyndighet i detta landet (heller). Det finns förstås mycket fisk och skaldjur här på ön så det blir det ofta både till lunch och middag.
Idag är det vår sista hela dag här på Phu Quoc för imorgon flyger vi tillbaka till Ho Chi Ming men bara för att byta plan som då tar oss tillbaka till Thailand och till Bangkok. 
middagen förbereds

x

solnedgång 

'

från vår terrass

'

lunch

sjöborrar som vi sedan skall äta

en dag på havet

vi hämtar upp delar av dagens lunch

här bor och arbetar fiskarfamiljerna

'

och här klipps lunchen

njuter

storfiskare, båtens största fisk

nåja, en fisk är en fisk

sjöborren efter jag ätit den

en underbar strand på södra delen av ön, inga hotell alls 

om 10 år kommer här antagligen att finnas massor av Resorter

så öde - så fint !

"vår strandhydda på Mai Spa & Resort"

fiskarfamilj på stranden, de vevade in ett nät för hand i 2½ timme

hela familjen hjälper till

lokal marknad

snart middag

jag tror jag blir tillfälligt vegetarian

shoppat lite frukt och nyskördad peppar
       

4 kommentarer:

  1. Herregud, sååå exotiskt!! Alltid lika roligt att kolla din reseskildring! kram/BC

    SvaraRadera
  2. Det ser ut som och känns som om liver är optimalt för er just nu. Kram Lena S

    SvaraRadera